التهاب پوستی؛برای آنکه التهاب پوستی را از بین ببریم،ابتدا باید علت آن را تشخیص دهیم.قدم بعدی درمان و کاهش آن است که برای آن هم سه راه درمان خانکی ،گیاهی یا دارویی را پیش پا داریم.
علت خارش پوست صورت
خارش زیاد پوست و قرمزی آن می تواند اولین نشانه التهاب باشد.التهاب پوست صورت می تواند نتیجه اگزما،پسوریازیس یا کهیر باشد.حتما شما برای یک دفعه هم روی پوست خود کهیر یا تاول مشاهده کرده اید،آیا می دانستید که مشاهده این نوع مشکلات پوستی نظیر کهیریا راش نشلن دهنده آن است که سیستم ایمنی بدن شما نسبت به یک بیماری آلرژیک یا عفونت واکنش نشان داده؟
التهاب پوست در اکثر مواقع نشان دهنده عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر یک بیماری خارجی است.
از بین بردن التهاب پوستی
التهاب پوستی یا درماتیت یکی از واکنش های سیستم ایمنی بدن است که نتیجه آن روی پوست شما ظاهر می شود.علائمی که نشلن دهنده درماتیت هستند در وهله اول می توانند مانند بثورات پوستی یا لکه های قرمز رنگ کوچک بر روی پوست شما پدید آیند.زمانی که شما بثورات ناشی از التهاب را لمس میکنید درجا احساس خارش و سوزش را در محل التهاب حس می کنید.
کاهی اوقات جوش ها قرمز رنگ و کوچک هستند و گاهی نیز به صورت تاول نیز دیده می شوند.
نکته مهم:التهاب های مزمن ممکن است هفته ها طول بکشند و به هیچ عنوان نباید آن ها را نادیده گرفت زیرا می توانند وجود سرطان یا آرتروز را به ما نشان دهند.
عامل هایی که باعث التهاب پوستی می شوند
زمانی که در بدن شما عفونت وجود داشته باشد یا واکنش آلرژیک به چیزی نشان داده باشد و یا حتی در بدن شما بیماری پنهانیوجود داشته باشد که شما از آن بی خبر باشید،با چدید آمدن التهابات پوستی می توانید از وجود یکی از این عوامل با خبر شوید.پ التهاب پوست یکی از واکنش های سیستم ایمنی بدن است،برای مثال اگر پوست دچار پسوریازیس شود می توان متوجه شد که احتمالا سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف شده.
باکتری هایی که روی پوست تجمع می کنند نیز میتوانند از علت های التهاب پوستی به شمار آیند.
در موارد انگشت شماری نیز ژنتیک می تواند از دلایل التهابات پوستی شود.
درمان خارش در زمان التهاب پوستی
یک پارچه تمیز یا کمپرس یخ را روی قسمتی که دچار خارش شده قرار دهید.این کار را تا زمانی که خارش فروکش کند ادامه دهید.پوست صورت خود را از ماسکی که با جو دو سر درست شده بپوشانید،این کار برای تسکین جای تاول یا کهیر بسیار موثر است.
از دارو های بی حسی موضعی استفاده کنید.
پوست خود را مرطوب نگه دارید ،از مرطوب کنننده بدون مواد شیمیایی اسفاده کنید.
در حین درمان پوست از خاراندن یا خراشیدن پوست بپرهیزید زیرا این امر سبب بیشتر تحریک شدن پوست می شود.و خطر ابتلا به عفونت پوستی را نیز افزایش میدهد.
توصیه برای جلوگیری از خارش
با آب ولرم استحمام کنید.
از لوسیون ، صابون و شوینده های بدون عطر استفاده کنید.
طبق تجویز پزشک قبل از داروها از مرطوب کننده بدون مواد شیمیایی استفاده کنید.
اگر همراه خارش صورت خارش بدن هم حس میکنید لباس های تمام نخ گشاد بپوشید و سعی کنید لباس برخورد زیاد با محل دچار التهاب نداشته باشد.
در خانه یک محیط مرطوب نسبتا خنک فراهم کنید و از تغییر دمای آنی خودداری کنید.
استرس را کاهش دهید،ممکن است استرس سبب شود تا خارش پوستی دو چندان شود.
اگر خارش پوستی چه در صورت چه در بدن ،با روش های خانگی درمان نشد به پزشک مراجعه کنید.
چگونه التهاب پوستی را در کمترین زمان درمان کنیم؟
ااتهاب پوست،بثورات یا اگزما با روش های خانگی عموما از بین می رود یا کاهش می یابد اما،اگر التهاب شما پس از بیست و چهار ساعت با روش های خانگی درمان نشد به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان های التهاب پوست
کرم های موضعی
داروهایی که می شود مستقیما روی پوست استفاده کرد را امتحان کنید.این کرم ها شامل کرم های ضد باکتری یا ضد قارچ هستند.تعدیل کننده های سیستم ایمنی نیز گزینه های مناسبی هستند.
ماشاژ روغن درخت چای
روغن چای دارای ویژگی ضد میکروبی است و برای التهابات پوستی بسیار تاثیر گذار است.
نکاتی برای کاهش التهاب پوست
از خوردن غذاهایی که به آن ها حساسیت دارید خودداری کنید.
سطح استرس خود را پایین بیاورید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید