سلولیت و عفونت پوستی

سلولیت و عفونت پوستی

سلولیت و عفونت پوستی؛سلولیت یک نوع عفونت باکتریایی پوست است که عوارض بسیار زیادی دارد.این بیماری می تواند بخش های مختلفی از بدن را درگیر کند و در قالب های تورم،قرمزی همراه با درد خودش را نشان دهد.سلولیت انگشت های دست یکی از پیشرفته ترین انواع این بیماری است و در این عارضه بیمار از انجام دادن کارهای روزمره خود توسط دستانش ناتوان می شود.اگر به علائم و بروز این بیماری توجه نشود می تواند بسیار خطرناک باشد و پیشرفت کند،و حتی تا مرحله قطع انگشتان دست نیز برسد.یکی از ساده ترین راه های پیشگیری این بیماری رعایت بهداشت فردی و مراقبت از زخم های تازه و باز بر سطح پوست است.

سلولیت و عفونت پوستی چگونه ایجاد می شود؟

سلولیت نواحی مختلفی مانند ران ها،باسن،شکم و دست ها را می تواند درگیر کند و عموما در خانم ها شایع تر است.انگشت دست بیشتر مورد حمله این بیماری قرار میگیرد و با قرمزی،تورم،تاول های درشت و ریز خودش را نشان میدهد.سلولیتی که رو انگشتان دست بوجود می آید مقداری با سلولیت شکم و دیگر نواحی متفاوت است.

سلولیت و عفونت پوستی چگونه ایجاد می شود؟


علت و منشا سلولیت دست باکتری ها هستند.اما سلولیت ایجاد شده در ناحیه شکم و ران ها در اثر سفت شدن بافت های همبند(که مسئول اتصال پوست و عضلات زیرین آن هستند)اتفاق می افتد.این سفت شدن سبب می شود تا سطح پوست برآمده یا تو رفته به نظر برسد.


یکی از عوامل به وجود آمدن سلولیت ها،مقدار بالای هورمون استروژن در بدن است.یکی از دلایلی که این بیماری در زنان بیشتر می باشد هم می تواند همین باشد زیرا که سطح هورمون استروژن در نوجوانی و دوران بارداری در خانم ها به شدت افزایش می یابد.اما خب این عارضه پوستی مسری نیست و از فردی به فرد دیگر انتقال نمی یابد.
علاوه بر موارد بوجود آورنده این عارضه پوستی عواملی وجود دارند که تشدید کننده آن هستند،اما برخلاف عوامل بوجود آورنده تشدید کننده های قابل کنترل می باشند. برای مثال یکی از عوامل تشدید کننده سلولیت در ناحیه شکمی افزایش وزن است.

انواع سلولیت های پوستی

انواع سلولیت های پوستی

سلولیت و عفونت پوستی می تواند در اثر یک عفونت تشدید شده بوجود بیایدعفونت پوستی در هر سطح و مقداری باید به طور جدی مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.بی توجهی به این نوع از بیماری های پوستی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
سلولیت انگشت دست یکی از گزینه های دردناک عفونت پوستی به شمار می رود.در این عارضه پوستی انگشتان دست داغ،متورم،دردناک و قرمز می شوند.این علائم فقط برای انگشت دست نیست و ممکن است در نواحی ران ها یا باسن نیز دیده بشود.

پارونیشیا و سلولیت های پوستی

این نوع از عفونت که انگشتان دست را درگیر می کند،بافت لبه های نرم ناخن را دچار آسیب می کند.این نوع از عفونت بسیار سطحی است وشایع ترین نوع عفونت باکتریایی محسوب می شود. این مسئله باعث می‌شود نواحی کنار ناخن، قرمز و متورم به نظر برسند و چرک‌های سفیدرنگی از آن به سایر نقاط انگشت سرایت کند

فلون و سلولیت های پوستی

این عارضه نوک انگشتان دست را درگیر می کند،و باعث می شود آن ناحیه از دست دردناک و متورم شود.باکتری ها عامل این بیماری همانند بیماری پارونیشیا هستند.و عموما از محل زخم و خراشیدگی پوستی وارد بدن می شوند.

تنوسینوویت‌ فلکسور‌عفونی

در این نوع از عفونت یک یا چند نوع از ساختار های عمیق دست درگیر می شوند.این عارضه نیازمند درمان جدی است.حساسیت در ناحیه کف دست،سوزش در انگشتان،درد تاندون های دست از علائم این بیماری می باشد.درمان این بیماری به صورت جراحی اورژانسی می باشد.

هرپتیک‌ ویتلو و سلولیت های پوستی

این عارضه منشا ویروسی دارد،و شایع ترین عفونت ویروسی می باشد.این عارضه موجب عفونت نوک انگشتان دست می شود و همیچنین باعث تاول های کوچکی در اطراف ناخن ها می شود.این بیماری مسری است و برای درمان آن می بایست از داروی های ضد ویروسی استفاده کرد.

انواع سلولیت های پوستی

جمع بندی

سلولیت و عفونت پوستی؛انگشت دست یا عفونت های پوستی در مراحل اول ممکن است خطرناک نباشند،اما در صورت مراقبت نکردن وبی توجهی به عارضه های ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را به وجود بیاورد.برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری ها می بایست از زخم ها و حتی خراشیدگی ها سطحی روی پوست خود به خوبی مراقبت کنید تا به سرعت درمان شوند.
استفاده از دستکش،عدم جوییدن ناخن و شستشوی مدوام دست ها می تواند پیشگیری خوبی برای انواع بیماری و عفونت های پوستی باشد.امیدواریم که مطالب ذکر شده برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل

واریس صورت

واریس صورت: رگ‌های عنکبوتی ناخواسته روی صورت شما

شوره سر

شوره سر: علل، علائم و درمان های خانگی